VÅR KURS

Minisim

Minisim är indelat i två olika kursnivåer: 2 – 4 år och 4 – 6 år. Välj grupp efter barnets ålder. Om barnet simmat tidigare eller inte har ingen betydelse.

De yngre barnen 2 – 4 år

I grupperna med de yngre barnen 2 – 4 år är målet är att barnen ska bli trygga i vattnet, lära sig att lita på vattnet och förstå dess bärighet samt kunna ta sig fram själva. Vi jobbar i grupp med olika övningar som anpassas efter gruppen samt att föräldern gör övningar individuellt med sitt barn. Alla barn är olika och utvecklas i olika takt så all undervisning ska vara kravlös och rolig. Det blir mycket plask och bus i dessa grupper! Simmärken tas under terminen när barnen är redo.

De äldre barnen 4 – 6 år

I grupperna med de äldre barnen 4 – 6 år är målet att barnen själva ska ta sig fram i vattnet utan simhjälpmedel, hoppa i poolen – vända om – klättra upp själv, flyta på mage och rygg, titta under vattnet. Vissa barn kommer även att börja öva på simsätten crawl, bröst och rygg samt att dyka från kanten. I 4-6 års ålder knäcker många barnen koden och kan ”simma” men det är fortfarande svårt att koordinera ihop armar och ben rent tekniskt rätt i de olika simsätten. Även i dessa grupper finns tid för bus med kompisar och föräldrar. Simmärken tas under terminen när barnen är redo.

TERMINSINFO

HÖSTEN 2024

  • Start v.35, 26/8 – 1/9

  • Höstlov: v.4, 28/10 – 3/11

  • Avslutning v. 49, 2 – 8/12

  • Vi simmar totalt 14 ggr.

  • Priset 2970 kr, avgiften kan delas upp på 3 inbetalningar.

  • En vuxen per barn ska alltid vara med i poolen.

Schema för hösten 2024

Siffra inom parentes, ex. (3), anger antalet platser som finns kvar – Schemat uppdateras inte i realtid, ange alltid två önskemål i din anmälan.

Överstruken tid (ex. Babysim 3-12 NY) betyder att gruppen är full.

Simskola Fort – för att anmäla ditt barn till denna grupp måste barnet kunna doppa huvudet, ta sig i och ur poolen själv, samt ta sig fram en liten bit självständigt.